Jewel


© Jasmin K
Jewel, lyhyemmin Jeku on oikea nallekarhu, todellinen sylivauva. Nauttii ihmisten läheisyydestä ja hakeutuu herkästi lähelle ihmistä. Ori on helppo ja kiva hoitaa, eikä orimaisia piirteitä näy normaalisti, mitä nyt välillä pitää muille kertoa kovaäänisesti olevansa vielä mukana. Jeku on hellyydenkipeä, muttei kuitenkaan tunge ns. syliin, vaan tulee uteliaasti lähelle kuin kysyäkseen saanko tulla? Kiltteytensä vuoksi lapsetkin voivat hoitaa valvovan silmän alla ilman pelkoa. Uskomattoman luotettava hevonen oriksi.

Jeku on ratsastaessa samaa maata kuin hoitaessakin, tekee kaikkensa ja yrittää aina parhaansa, vaikkei välttämättä heti ymmärräkään pyydettyä asiaa. Esteillä ori omaa huikean hyppykapasiteetin ja hyvän laukan ansiosta on erittäin helppo hevonen ratsastaa sarjoilla. Hyppää kyttäilemättä, mutta vaatii ratsastajan hereillä olon. Sileällä meno on hyvien liikkeiden ansiosta miellyttävää ja Jeku työskentelee mielellään. Ori on aina innolla mukana kaikessa tekemisessä. Maastossa kulkee varmemmin porukassa, yksinolo saattaa saada jalat vähän herkemmin tutisemaan. Porukassa ei pelkää mitään, eikä lähde mihinkään hölmöilyyn mukaan vaan antaa ratsastajan tehdä tehtävänsä. Todella näppärä ja helppo hevonen.

Kilpailut (Vain sijoitukset)

  24.12.2012, ERJ, Mörkövaara, 110cm, 2/40
  19.12.2012, ERJ, Mörkövaara, 110cm, 2/40
  08.05.2012, VILLIT, Solo, 140cm, 3/16
  09.05.2012, VILLIT, Solo, 140cm, 2/16

Jälkeläiset

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Estevalmennus 30.11.2012 Jewel / valmentaja Veera

Tänään valmentaisin entistä hevostani Jeweliä ja sen uutta omistajaa, Sumua. Jekuksikin kutsutulla oripojalla taitaa olla tänään vähän hunonpi päivä, sillä ori käppäilee myrtsin näköisenä kentällä. Kun siirrytään muihin askellajeihin niin Jeku vaikuttaa laiskahkolle ja hölkkyyttää menemään, sillä onkin harvinainen päivä tänään. Päätän ettei tehtäisi mitään hankalaa, ja Sumun herätellessä ratsuaan menen minä hakemaan viisi kavalettia, sekä kokoan niistä ympyrän muotoisen "sarjan".

Kun Sumu ja Jeku ovat valmiita niin he menevät kavaletit ensin ravissa muutamaan otteeseen, aluksi Jewelillä on ongelmia ymmärtää että kavalettien yli ei ole tarkoitus hyppiä. Lisäksi orille on hankalaa se että sen pitäisi mennä ympyrällä, eikä kaahata suoraan sinne mihin turpa näyttää. Kun kavaletit saadaan lopulta sujumaan ravissa rauhallisesti niin saa ratsukko mennä laukassa kavaletteja hetken, kun taas minä kokoan 130 senttisen kaksoissarjan kentän toiseen päähän. Ratsukko hyppääkin sarjan yli helposti, joten jätän heidät jäähdyttelemään ja puran esteet.

16.11.2012, fwb-ori Jewel

Olin innosta piukeena trailerin takarampin luona, että saisin uuden 4-vuotiaan orini ulos trailerista. Minun oli aivan pakko ostaa se, oli se sen verran upea ilmestys. Kun sain Jewelin ulos, se tervehti muita komealla äänellään. Talutin posket koleasta ilmasta punaisena oria tallin pihalla, kunnes vein sen talliin. Katselin ostostani ja oli vain pakko tuumata itsekseen "onhan tuo pirun komia!".

Klarin saapui juoksu jalkaa karsinalle, vaikkei hän mielissään ollut kuullessaan minun ostaneen hevosen. Mutta nopeasti Klarinin ilme alkoi heltyä hänen kurkkiessaan ja tervehtiessään uutta tulokasta. Annoin pojalle vähän heinää mutusteltavaksi ja lähdin siivoamaan tarhoja!

Perustiedot

» Jewel "Jeku"
» Fwb, ori, 160cm
» s. 23.09.2012 (5v)
» Helppo A, re 140cm
» rek.
» om. Jey (vrl-12407)
» Maahantuoja *lumienkuli*
» ex-om. Veera

Suku

i. Gala Padito
ii. Island Keur
ie. Boneyn Flirt
e. Chocolate Sundae
ee. Lisa Gicara
ei. Bolda Krack

Virtuaalitalli Jey's Stables