Nakerus II


© Norpatar
Hoitaessa kaikki sujuu ongelmitta ja Naku silminnähden nauttii saamastaan huomiosta. Uteliaisuutta ei tältä hevoselta puutu, hoitotoimenpiteissä täytyy saada tutkia kaikki kaviokoukusta lähtien. Naku työntää nenänsä kyllä ihan joka paikkaan ja kun huonosti käy niin työntää nenänsä vielä väärään paikkaan. Vaikka onkin hieman tohelo, niin ilkeä ei osaa olla, koskaan ei ole satuttanut ketään puremalla tai potkimalla, ei varmaankaan edes osaisi. Lapsetkin voivat hoitaa Nakua ilman ongelmia.

Ratsastuksellisesti Naku muuttuu täysin riippuen siitä kuka nousee selkään. Naku ei testaa uusia ratsastajia, vaan kulkee nätisti kuuliaisena eteenpäin. Tutuilla ratsastajilla taas testailee, että "onko nyt aivan pakko?", mutta huomatessaan, ettei pääse pälkähästä temppuilulla niin rauhoittuu. Alkukahinoista huolimatta Naku tykkää työskennellä oli paikka mikä tahansa ja omaa paljon miellyttämishalua. Rakastaa esteitä ja on varmahyppääjä. Hyppää siististi ja rohkeasti kaiken kyttäilemättä. Maastoesteilläkin on kuin kotonaan, soveltuu kenttään hyvin varmajalkaisuutensa takia. Esteillä ei kuitenkaan ole maailman helpoin ratsastaa, ratsastajan täytyy tietää mitä tekee. Naku antaa kuitenkin virheet anteeksi, mutta pojalta löytyy välillä niin paljon menohaluja, että ratsastajan täytyy pysyä kokoajan hereillä. Energisyyttä ei kyllä koskaan puutu, sitä on pikemminkin välillä aivan liikaa. Sileällä työskennellessä Naku täytyy verrytellä hyvin ja saada kunnolla kuulolle, muuten ei mikään onnistu. Vaikkei mikään kouluhevonen olekaan, niin Naku vetää senkin hyvin ja tuo esiin juurikin sen miellyttämishalun.


Sukuselvitys

Nakun isä Sonation IV on menestyksekäs estehevonen, joka on hypännyt sijoittuen 150-160cm ratoja Yhdysvalloissa. Naku on perinyt selvästi isältään hyppytekniikan, kummatkin hyppäävät säästellen ja varovaisesti, ilman pudotteluja. Nakun isän puolen suvun kaikki hevoset ovat ketteriä ja pienikokoisia. Sonation IV ei ole kaikkien hevonen, vaikean luonteensa takia ja vaatii paljon ratsastajalta.

Naku on perinyt luonteensa emältään Golden Moonilta, joka on paljon kilpailuja kierrellyt näyttävä tamma. Golden Moon on äärimmäisen hyväluonteinen ja ratsastettavuudeltaan paljon ammattilaisten kehuma. Naku onkin perinyt emältään luonteen ja ratsastettavuuden. Golden Moon on sijoittunut myös kouluratsastuksessa helppo A-tasolla, mutta on kilpaillut pääsääntöisesti esteillä. Tällä hetkellä on siitoskäytössä.


Kilpailut (Vain sijoitukset)

  19.12.2012, ERJ, Mörkövaara, 110cm, 4/40
  05.12.2012, ERJ, Playground, 120cm, 3/30
  04.12.2012, ERJ, Playground, 120cm, 2/30
  03.12.2012, ERJ, Playground, 120cm, 4/30
  20.11.2012, KERJ, Westwick, heA,re 115cm,me 110cm, 01/50


Jälkeläiset

  12.10.2012 tamma Teriyah M, emä Hysteria

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Estevalmennus 26.11.2012, valmentaja Kiiu(VRL-12217), Nakerus II/Sumu

Ratsukko oli jo maneesissa kun tulin maneesiin. Katsoimme, että satulavyö oli tarpeeksi kireällä, ja jalustimet olivat sopivan mittaiset. Sen jälkeen nostin ensimmäisen esteen 80 senttimetriin. Nakulla oli hirveä kiire hypätä. Ratsukko hyppäsi 80 cm:rin pari kertaa ja nostimme suoraan 115 senttimetriin. Naku oli jo ehtinyt rauhoittua. Seuraavassa sarjassa oli kuusi estettä. Naku hyppäsi kaksi ensimmäistä estettä hienosti, mutta kolmannella Naku pienensi liikaa askelia, sen seurauksena koko este romahti alas. No ei se mitään, nostimme uudestaan esteen. Naku meni sen jälkeen lyhyillä varmoilla askelilla, ja puomit pysyivät paikallaan. Sitten laitoimme matalammaksi 60 senttimetriin. Naku yritti kyllä karata, mutta se pidettiin maneesissa sisällä. Naku hyppäsi loput esteet hienosti. Pukkeja kyllä lopuksi tuli aika paljon.

Perustiedot

» Nakerus II "Naku"
» Fwb, tamma, 163cm
» s. 15.05.2006 (6v)
» Helppo A, re 140cm
» rek. VH12-031-0506
» om. Jey (vrl-12407)

Suku

i. Sonation IV
ii. Antonio
ie. Redwud
e. Golden Moon
ee. Feeling Good
ei. Germand

Virtuaalitalli Jey's Stables