Nastasi's Ninifee


© Gal Ildiko


Sukuselvitys


Kilpailut (Vain sijoitukset)

  23.12.2012, VILLIT, Kielometsä, 120-130cm, 3/24
  23.12.2012, ERJ, Clueless, 120cm, 3/40
  09.05.2012, ERJ, Solo, 150cm, 3/13


Jälkeläiset

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Ratsastus 27.12.2012 / jey

Vedin jo jäähtyneen kahvin kitusiini ja lähdin hakemaan Niniä tarhasta. Nini odotteli kiltisti tarhan portilla, napsaisin narun riimuun kiinni ja lähdin hevonen perässä lönkötellen talliin. Tamma vaikutti innostuneelta, joten harjailin sen nopeasti läpi, jonka jälkeen varustin sen. Nini ei millään meinannut pysyä paikoillaan selkään nousussa, mutta hetken tapeltuamme pääsin kapuamaan selkään.

Pari vapaapäivää ei ole kyllä tehnyt hyvää Ninille, kun ei meinannut pysyä housuissaan käyntien jälkeen siirtäessäni hevosta raviin. Aloitin ihan volteilla ja suurilla ympyröillä, jotta saisin tamman rauhoittumaan. Pikku hiljaa Nini tuntui alkavan rentoutumaan ja keskittymään tehtäviin. Pyysin tammaa hidastamaan ravia lyhyillä sivuilla ja pitkille sivuille tein suuren ympyrän normaalissa tempossa.

Nini rupesi tuntumaan oikein miellyttävältä, joten otin tähän väliin reipasta laukkaa uralla. Se nyt ei ehkä ollut viisain veto, koska tammahan innostui siitä todella. Pidätin, pidätin ja vähän jo ärähdinkin, että nyt hiljennä. Hiljennettyään laukkaa, siirryin laukkaamaan isolle ympyrälle, jossa kokosin laukkaa niin paljon kuin vain pystyi, yllätyin paljonkin siitä miten hyvin Niniä saa koottua niin, että pitää laukassa kuitenkin tempoa yllä, eikä riko. Jatkoin laukassa muutamia kertoja erilaisia kaarevia uria ja otin ravissa pohkeenväistöjä.

Nini toimi loppujen lopuksi oikein hyvin ja olin tyytyväinen ratsastukseen. Loppuverryttelyiden jälkeen kävelin hetken aikaa maneesissa, josta sitten siirryimme tallipihalle kävelemään ja katselemaan maisemia. Talliin päästyämme riisuin varusteet ja harjasin tamman. Pyyhin suurimmat hiet kostealla sienellä ja laitoin villaloimen niskaan. Tamma sai jäädä sisälle kuivumaan ja rouskuttamaan heinää, kun minä lähdin siivoamaan tarhoja.

Perustiedot

» Nastasi's Ninifee
» Hann, tamma, 168cm
» s. 29.06.2012 (8v)
» Helppo A, re 150cm
» rek. VH12-031-0476
» om. Jey (vrl-12407)
» Maahantuoja *lumienkuli*

Suku

i. Sherman Wausau
ii. Spur The Moment
ie. Catrina G
e. Braeberry's Lillie
ee. Cerry
ei. Typical Patience

Virtuaalitalli Jey's Stables