Teriyah M


© Molly
Teri on ystävällinen ja oppivainen tamma, josta tulee varmasti kilpakenttien kuningatar. Teri on hoidettaessa kiltti ja rauhallinen, välillä vähän utelias, mutta se ei ole pahasta. Pysyy hyvin paikoillaan kaikissa hoitotoimenpiteissä ja on helppo kaikkien hoidettava.

Ratsastaessa tamma on kuuliainen ja reipas. Tekee mielellään töitä eikä keksi jekkuja. Teri tarvitsee kuitenkin kokeneen ratsastajan, jotta keskittyy hyvin ja toimii oikein. Teri tykkää hypätä ja omaakin hyvän hyppytekniikan ja on nopea radalla. Maastossa saattaa säikkyä, muttei lähde käsistä, vaan tärisee enemminkin paikoillaan.


Sukuselvitys
Kilpailut (Vain sijoitukset)

  24.12.2012, ERJ, Mörkövaara, 100cm, 6/40
  21.12.2012, ERJ, Mörkövaara, 100cm, 3/40
  18.12.2012, ERJ, Mörkövaara, 100cm, 5/40


Jälkeläiset

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Ratsastus 27.11.2012 Teriyah M/Sumu

Terillä oli eilen vapaapäivä, mutta tänään oli suunnitelmissa lähteä työskentelemään tamman kanssa maneesiin. Teri oli hyväntuulinen hakiessani sitä tarhasta, mutta hoitotilanteessa innokkuutta piisasi. Taisi tamma tietää pääsevänsä töihin. Terin ollessa valmis, hain vielä kypärän itselleni ja sitten lähdettiin kaksin maneesiin. Kävelytin Teriä pari kierrosta kunnes nousin selkään. Teri oli innokkaalla tuulella ja jaksoi alusta asti kuunnella apuja. Kävelimme pitkin ohjin hetken aikaa, jonka jälkeen siirsin Terin raviin. Ajattelin, ottaa tehtäväksi pohkeenväistöjä sekä paljon voltteja. Tamma oli helppo ratsastaa ja pysyi kokoajan lähellä. Pohkeenväistöihin olin todella tyytyväinen, jätimme ne jälkeen ja siirryin ratsastamaan eri temmoissa. Terille maistui enemmän nopea tempo, eikä hitaassa temmossa jaksanut kunnolla keskittyä. Loppu kuitenkin sujui hyvin. Kiittelin paljon ja annoin hetken kävellä.

Kuulin vihellyksen pihalta ja maneesin ovi avautui. Teri oli ihan ihmeissään, että kuka mahtaa tulla? Klarin saapui pärskähtelevän kimonsa kanssa maneesiin. Olivat kuulema olleet maastossa. No mikäs sen kivempaa kun saa seuraa harmaaseen iltaan. Pohdimme yhdessä, josko sitä rakennettaisiin pari estettä maneesiin ja vähän hypättäisiin. Klarin oli jo valmiiksi maassa, joten pystytti pari 70cm pystyä pitkille sivuille. Minä sain kunnian aloittaa. Tulimme Terin kanssa rauhallista siistiä laukkaa pystyille. Tamma hyppäsi hienosti ja maltilla. On se helppo tamma hypätä, huudahti Klarin kun lähti lähestymään estettä. Nousin selästä ja korotin esteet 120cm. Siinä vaiheessa Klarin kertoi luovuttavansa, mutta jäi Ukon kanssa loppuverryttelemään meidän vielä jatkaessa hyppäämistä.

Teri hyppäsi hyvin ja päätin itsekin antaa hevoselle vähän ohjaa ja annoin laukata hetken aikaa letkeästi. Siirryin vielä työskentelemään ravissa, otin ihan perus voltteja ja isoja pääty-ympyröitä. Loppujen lopuksi annoin pitkät ohjat ja siirsin Terin käyntiin. Käveltiin jonkin aikaa maneesissa Klarinin kanssa rupatellen. Sanoimme heipat ja lähdimme hevosinemme kohti omia talleja.

Perustiedot

» Teriyah M
» Fwb, tamma, 167cm
» s. 12.10.2012 (5v)
» Helppo A, re 130cm
» rek. VH12-031-0507
» om. Jey (vrl-12407)

Suku

i. Nakerus II
ii. Sonation IV
ie. Golden Moon
e. Hysteria
ee. Nova
ei. Gentleman

Virtuaalitalli Jey's Stables