Sir Touho


© Gal Ildiko
Touholla on hoitaessa kympin luonne, se pysyy nätisti paikoillaan, joten pienetkin lapset voivat Touhoa hoitaa ja harjailla. Tämä herrasmies ei tekisi pahaa kärpäsellekkään. Viihtyy kuitenkin omissa oloissaan, eikä niin välitä rapsutteluista. Käyttäytyy kuitenkin hyvin hoidettaessa. Varustaessa Touho on aika utelias ja haluaa nuuhkia satulaa ennen selkään laittamista. Vesiboksissa Touho käyttäytyy hyvin, tosin nostelee jalkoja välillä kylmätessä.

Touho on kengittäjän unelma, kuvittelee olevansa manikyyrissä. Saattaa välillä jopa vähän nukahdella kengittäjän naulatessa kenkiä kiinni. Pitää jalkoja itse ylhäällä, eikä nojaa kengittäjään. Todella helppo ja nopea asiakas kengittäjälle. Raspatessakaan ei pistä vastaan ollenkaan, vaikka huomaa kyllä, ettei asia tunnu mukavalle. Klinikalla Touho osaa käyttäytyä hyvin, vaikka saattaa aluksi aristella uusia ihmisiä.

Touholla on ratsastaessa pehmeät liikkeet, joissa on mukava istua. Sileällä Touho on miellyttämishaluinen ja keskittyy työntekoon, jos ratsastaja osaa siltä pyytää ja antaa paljon tehtäviä. Touho ei ole mikään herkkis, mutta vaatii ratsastajalta kevyttä ja tasaista tuntumaa. Touho nostaa laukan ponnekkaasti ja räväkästi, tämän takia ei sovi aloitteleville ratsastajille. Maastossa Touho on onnen omiaan, menee kuin juna raiteilla. Ei ryöstä, pukittele eikä hypi pystyyn. Ei ole vielä mitään asiaa tullut eteen mitä Touho olisi säikähtänyt.


Sukuselvitys

Sir Touho oli kovasti odotettu varsa tästä yhdistelmästä, koska Touhon emä oli aiemmin samasta oriista luonut varsansa toistamiseen. Yhdistelmää haluttiin kuitenkin kokeilla vielä kolmannen kerran, joka tuotti tulosta. Yhdistelmästä ei odotettu tulevan kilpahevosta, vaan haluttiin hevonen, joka periyttää mahtavaa luonnetta. Touho kuitenkin osoitti kykynsä kilpailuissa, joten yhdistelmä todettiin toimivaksi.

Touhon isä Zooper on hyvin tuloksin kilpaillut kouluratsastuksessa, eikä hyppytekniikassakaan ole moittimista. Zooperilla on näyttävät ja tasaiset liikkeet, mutta ulkonäöllisesti ei todellakaan ole mikään kedon kaunein kukka. Touho peri isältään liikkeet ja ratsastettavuuden, mutta ei onneksi ulkonäköä.

Emältään Delianholta Touho peri helpon luonteen ja hyvän rakenteen. Delianho on tasaisin tuloksin kilpaillut este- sekä kouluratsastuksessa. Tammalla on upea luonne, jota siirtää varsoilleen.


Kilpailut (Vain sijoitukset)

  26.11.2012, ERJ, Mystic Sharifa, 90cm, 4/40
  20.11.2012, ERJ, Westwick, heA,re 115cm,me 110cm, 05/50


Jälkeläiset

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Kouluvalmennus 25.11.2012, valmentaja Kiiu(VRL-12217), Sir Touho/Sumu

Sumu ja Touho olivat jo maneesissa kun saavuin tallille. Käskin heidän aloittaa alkukäynneillä. Touho oli niin innoissaan, että käskin Sumun siirtää Touhon raviin. Ravissa tehtävänä oli taivuttaa Touhoa. Jos Touho ei taivu niin ei tule laukan nostojakaan. Touho taipui hienosti. Sen jälkeen Sumu nosti laukan, piti vaihtaa laukkaa aina ympyrällä. Sumu ja Touho laukkasivat siinä vähän aikaa. Sen jälkeen kun parivaljakko oli laukannut päätin, että nyt tehdään avotaivutusta. Touho ei pitänyt ajatuksesta, mutta kyllä se sitten antoi periksi. Sen jälkeen oli vuorossa pohkeenväistöä ravissa. Touho ei enään jaksanut, joten lopettelimme valmennusta, kysyin minkälainen Touho oli, ja jätin heidät tekemään loppukäyntejä rauhassa.

Perustiedot

» Sir Touho
» Fwb, ori, 160cm
» s. 08.04.1998 (10v)
» Vaativa B, re 120cm
» rek. VH12-031-0477
» om. Jey (vrl-12407)

Suku

i. Zooper
ii. Double Change
ie. Kalinka II
e. Delianho
ee. Kathya
ei. Devian

Virtuaalitalli Jey's Stables