Skelett Holmes


© TP
Skele on huumorintajuinen hevonen, tämän orin kanssa ei saa olla liian tosikko. Helppo hoitaa ja varustaa. Naurulihakset saavat treeniä Skelen kanssa, osaa näet naurattaa hoitajaansa erinäisillä hassuilla tempuillaan. Tykkää näyttäytyä tammoille, mutta on kuitenkin aina hanskassa ja huomioi hoitajansa.

Ratsastaessa kuumahko ja vaatii paljon. Huomauttaa ratsastajalle, jos apuja ei anneta oikein. Skele on opettavainen hevonen juurikin sen takia, että vaatii tarkat avut ja oikeanlaisen istunnan. Sileällä on näyttävä hevonen ja suorittaa tehtävät aina 100 prosenttisesti. Tällä hevosella on uskomaton työmotivaatio. Esteillä ei ole parhaimmillaan, mutta yritteliäisyyttä ei puutu. Skele on maastovarma ja nauttii rauhallisista lenkeistä, joskin vauhtia ei kyllä puutu jos niikseen on.


Suku

i. Skele-Thorn PB
ii. Blackthorn GER
KRJ-II, YLA2
iii. Exoskeletal
iie. Siren in Filth
ie. After The Weeping Moon
iei. Manateen
iee. Argenteum
e. Amarn Bemara ei. Boases
YLA3
eii. Bastern I
eie. Sendernixe
ee. Bellina eei. Beccioli
eee. Recciolla


Kilpailut (Vain sijoitukset)

  22.12.2012, ERJ, Mörkövaara, 80cm, 4/40


Jälkeläiset

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

Kouluvalmennus 19.12.2012 / valmentajana Tohvelirakas

jey ja Skele olivat maneesissa verryttelemässä kun saavuin paperipinoani kantaen. Jatkoimme verryttelyt loppuun ohjeistamanani. Seuraavaksi pyysin ratsukkoa siirtymään keskiympyrällä raviin, ja tekemällä puolet ympyrästä niin hitaalla temmolla kuin mahdollista, ja toisen puolen samaisesta ympyrästä tavallista nopeammalla temmolla. Skele ei meinannut alistua ollenkaan kohtaloonsa hitaan temmon suhteen. Kun saimme hitaankin temmon onnistumaan paremmin, pyysin jeytä tekemään avotaivutusta toisella pitkällä sivulla, ja vastakkaisella puolestaan sulkutaivutusta. Avotaivutus oli molemmille helpompi, ja sen vuoksi keskityimme enemmän sulkuihin. Skele kuumeni nopeasti, ja jeyllä oli kova työ saada ori pysymään aisoissa. Harjoittelimme myös vastalaukkaa ja laukanvaihtoja. Mielestäni ratsastit hyvin, mutta istuntasi kallistui hiukan etukenoon. Se saattaa vaikuttaa myös pidätteiden tehoon.

Maastossa 2.12.2012 Skelett Holmes / Jey

Sää oli niin ihana kun lunta oli maassa ja pieni pakkanen, siksi ajattelinkin lähteä Skelen kanssa maastoon. Soitin Klarinille, jospa hän lähtisi maastoseuraksi. Klarin vastasi puhelimeen, kerroin omat suunnitelmani ja Klarin höpötteli taas oman aikansa puhelimeen. Päätimme kuitenkin lopuksi, että Klarin lähtee Kasilla seuraksi.

Hain Skelen tarhasta ja ori oli liiankin innoissaan lumesta. Keskellä tallipihaa, komennuksistani huolimatta se lysähti piehtaroimaan. Voi herramunjee tokaisin ja pakollinen hymähdys pääsi suustani. Hetken päästä Skele suostui nousemaan ja pääsimme talliin. Otin ripeästi loimet pois ja harjasin orin. Hain varusteet ja suojat satulahuoneesta, sillä aikaa kun Skele seisoa napitti käytävällä. On se kyllä hassu hevonen! Laitoin suojat joka jalkaan sekä varustin orin valmiiksi. Heijastinliivi itselleni niskaan ja kypärä päähän. Me oltiin valmiita.

Pirautin Klarinille vielä ennen kuin lähdimme tallista. Klarinkin oli jo valmis ja sovimme, että tapaamme maneesin luona. Nousin tallinpihassa selkään, kiristin satulavyön ja pyysin Skelen liikkeelle. Tulimme samoihin aikoihin maneesille Klarinin kanssa. Kasi ja Skele tulevat ihan hyvin juttuun vaikkeivat ole kuin maneesissa tavanneet. Lähdimme yhteistuumin kävelemään tallin hiekkatietä , josta pääsi hyvin pienelle metsäpolulle. Rupettelimme Klarinin kanssa niitä näitä ja ihailimme maisemia samalla kun siirryimme polulle.

Suuntasimme hevosinemme läheiselle metsätielle, jossa usein ravaamme tai laukkaamme, koska tie on rauhallinen eikä autoja siellä liiku. Pääsimme tielle ja sovimme ottavamme ensin pari pätkää ravia ja yhden pitkän suoran laukkaisimme. Tie ei ollut onneksemme liukas, vaikka lunta oli tullutkin reippaasti. Annoin Klarinin mennä edellä. Siirryimme reippaaseen kevyeen raviin, Kasi säikähti metsästä lehahtanutta lintua, mutta rauhoittui nopeasti huomatessaan, ettei se aikonut ketään syödä. Suora lähestyi ja siirryimme hetkeksi käyntiin. Skele taisi ymmärtää, että kohta on laukan vuoro ja innostus orin käytöksessä kasvoi. Pidättelin hevostani ja kun Klarin huusi edessäni laukka, niin puolipidätteinen saattelemana nostin Skelellä laukan. Ori syöksähti eteenpäin ja pinkaisi valtamaan laukkaan. Keikun satulassa ja pidättelin Skeleä. Kasin timmi peppu rupesi uhkaavasti lähestymään, joten huudahin kimeästi Klarinille, jospa antaisi meille tilaa mennä ohi. Kasi pysyy onneksi niin hyvin Klarinin hanskassa, ettei ollut moksiskaan siitä, että me pyyhällettiin lumet pöllyen ohitse. Skele oli jo ihan liian innokas, rupesin ottamaan ihan kunnon pidätteitä, jotta saan orin hidastamaan. Lopuksi Skele hidasti ja sain sen siirrettyä raviin. Huh, on kyllä menohaluja tällä hevosella totesin takana olevalle Klarinille. Klarin nauroi vatsaansa pidellen minun kauhistuneelle ilmeelleni. Skele puuskutti kovin ja päätin antaa orin kävellä loppumatkan.

Loppumatka mentiin ihan rauhassa, hevoset eivät säikkyneet mitään, vaikka pupujusseja pelloilla näkyikin. Vihdoin pääsin talliin, jossa riisuin Skeleltä varusteet. Ori oli hikinen, joten harjasin suurimmat hiet ja liat pois, heitin nutun niskaan ja laitoin sen karsinaan kuivattelemaan. Annoin pienen kasan heinää orille kun lähdin viemään ulkona oleville asukeille purtavaa. Naureskelin heiniä jakaessani maastoreissulle, kivahan se oli, mutta Skele oli pikkuriikkisin liian innokas ;D

Kouluvalmennus 1.12.2012 Skelett Holmess / valmentaja Veera

Tällä kertaa valmennukseen tulisi Skeleksi kutsuttu hannover ori ja tämän ratsastaja eli Sumu. Komea Skele asteli kentälle, aloin tarkkailla orin irtonaista liikkumista jotta tietäisin millaiset harjoitukset parhaiten ratsukolle sopisivat. Pian olen jo päättänyt mitä tehtäisiin, laukan- ja temponvaihteluita erilaisilla urilla. Aloitamme ravissa kahdeksikolla. Ori liikkuu hienosti, ja ensin kokeillaan hyvin hidasta ja koottua ravia, joka on lähes kuin piaffea, mutta ei kuitenkaan ihan. Tämän jälkeen kiihdytetään todella nopeaan raviin, josta taas siirrytään keskiravin kautta käyntiin & pysähdykseen. Pysähdyksen jälkeen kävellään hetki uralla, ja sitten nostetaan laukka. Laukkaa vaihdellaan aika usein, ja tehdään lisäksi erilaisia kiemuroita laukassa. Skele menee todella hienosti kokoajan, joten pian hidastetaan takaisin käyntiin ja kävellään hetki ennen viimeistä harjoitusta. Viimeisenä harjoituksena mennään puomeja, eri välimatkoin. Skele joutuu lyhentämään ja venyttämään askeliaan kokoajan tarkasti, mutta suoriutuu tästäkin hienosti!

Perustiedot

» Skelett Holmes "Skele"
» Hann, ori, 168cm
» s. 15.11.2012 (5v)
» GP, re 80cm
» rek. VH12-011-0403
» om. Jey (vrl-12407)
» kasv. Sherlock Horses

-

Virtuaalitalli Jey's Stables